22 Temmuz 2008 Salı

FileMaker Runtime Dosyasından PDF Kaydedin!

FileMaker'ın 8. sürümünün güzel özelliklerinden biriside şüphesiz PFD kaydetme özelliği. Bu sayede raporları yazıcıya göndermek yerine doğrudan Dosya (File) menüsündeki "Save / Send Records As > PDF" seçeneğini seçerek PDF kaydetmeniz mümkün.

Ancak hazırladığınız dosyayı exe haline dönüştürdüğünüzde bu seçeneğin kaybolduğunu görüyoruz. FileMaker Runtime dosyalarından PDF kaydetmeye izin vermiyor.

Bu soruna basit bir çözüm olarak bilgisayarınıza PDF Sürücüsü (PDF Driver) kurabilirsiniz. Adobe Acrobat Professional bu özelliği barındırıyor ancak dağıttığınız Runtime dosyasını kullanacak birine Acrobat Lisansı (sadece PDF kaydedebilmek için) biraz pahallıya mal olur ki ücretsiz PDF sürücüleri mevcutken.

Basit bir şekilde PDF kaydetmek için Cute PDF uygulamasını kullanıyorum. Cute PDF'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Cute PDF Writer uygulamasını kurduğunuzda yazdırma diyalog penceresinde yazıcı seçim bölümünde Cute PDF'i göreceksiniz. Cute PDF'i seçip yazdır düğmesine bastığınızda PDF dosyasını nereye kaydetmek istediğinizi soracak ve belirttiğiniz dosya yoluna raporunuzu PDF olarak kaydedecektir.

Hiç yorum yok: